Schimmelnagels...

Een schimmelnagel (ook wel: kalknagel) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Hierdoor ontstaan veranderingen aan de nagelplaat. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden.

Sinds enige jaren heeft zich een elastische en daardoor speciaal voor het voetenbereik ontwikkelde WILDE-PEDIQUE gel bewezen. Deze gel past zich optimaal aan, aan de afwikkelingsbewegingen van de voet, en zorgt daardoor voor hoogst aangenaam draagcomfort. Deze WILDE-PEDIQUE PLUS bevat het wetenschappelijk getest anti-mykotische component piroctone olamine. Tests met schimmels en gisten hebben uitgewezen dat het een kiemdodende werking heeft.

Vooral in de zomer of in vakantietijden neemt de behoefte aan verzorgde en cosmetische mooie voeten toe. Hierbij kan ik u helpen door het toepassen van de gel. LCN WILDE-PEDIQUE Plus leent zich ook uitstekend om gescheurde of gedeformeerde nagels te repareren. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft.

Wanneer u behandeld wordt zal aan de basis van de nagel een gezonde, schimmelvrije nagel te voorschijn komen. Aangezien de nagels aan de voeten slechts met een snelheid van ongeveer 1,5 mm per maand groeien duurt het soms wel een heel jaar voordat het geïnfecteerde deel van de nagel geheel uitgegroeid is. 

Een schimmelnagel is een vervelende infectie en zal niet met één behandeling verdwijnen, daarom zijn meerdere behandelingen nodig.  Als onderdeel van de behandeling is het belangrijk dat u zelf (thuis) volgens instructie aanvullend de nagel voorziet van serum of spray.